Пръстенът на Севера

Сред птиците, които трябва да се наблюдават през зимата в градината: финът север.

Пръстенът на Севера

В Тази Статия:

При мъжа гърлото е сиво, гърдите оранжеви, коремът и ръбът бял, гърбът чернокафяв. Женската, със същата рокля, е по-тъпа и ясно маркирана със сиво на главата и шията.

Северен финч

Дължина: 14 см
Размах на крилата: 19-20 см.

Нуждите му

Финландът, въпреки че обикновено пристига в големи групи, не чести хранилки. Общителен, често се смесва с дървета финчета. Гнездото му, мъховете, тревите, власинките и перата са залепени за оплитане на клон.

Храната му

На хранилките този зърнояд консумира предимно семена, особено фъстъци, а през размножителния сезон се храни главно с насекоми. В противен случай кълве в земята останките, които пускат други птици.

Ролята му в градината

Този случаен посетител участва в анимацията на градината и краищата на хранилката през зимата, но няма значителна екологична роля.

Кога да се наблюдава?

Тази птица, която се размножава в Скандинавия и Северна Русия, се спуска малко по-на юг през зимата. Това се случва само в нашите региони през много студени периоди. Ако може да се наблюдава редовно в северната част на страната ни - но не всяка година - той остава изключителен в крайния юг.
Намерете всички птици, които да видите през зимата в градината в нашия файл.

Видео Статии: Ariana Grande - 7 rings (Audio).


Препоръчани Статии
Най-Посещавани От Категория
Добавяне На Коментар
Най-Коментирани Статии